У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАНО ВЕЧЕ СА СОПРАНОМ САЊОМ КЕРКЕЗ

У оквиру циклуса "Јубилеји", у понедељак 10. јуна у Музеју Народног позоришта у Београду, одржано је вече са оперском уметницом - сопраном Сањом Керкез.

Разговор са госпођом Керкез - првакињом Опере Народног позоришта у Београду, поводом 25 година уметничког рада, водио је директор Музеја Драган Стевовић.
За избор видео материјала, који је обухватао разне периоде каријере примадоне Керкез, био је задужен Петар Антоновић.
Током сат и по времена, уметница је причала о свом одрастању у Тузли, школовању у Сарајеву и Београду, сарадњи са професоркама Бланком Данон, Бисерком Цвејић, Радмилом Бакочевић и Оливером Миљаковић, улогама, дебију на сцени Народног позоришта 1992. године у Моцартовој опери "Бастијен и Бастијена", својој педагошкој каријери...
На актуелном репертоару Народног позоришта у Београду, публика је тренутно може видети у представама „Слепи миш“ (Розалинда), „Љубавни напитак“ (Адина), „Кармен“ (Микаела), „Риголето“ (Ђилда), „Лучија од Ламермура“ (Лучија), „Атила“ (Одабела)...
Крајем овогодишње сезоне, у суботу 22. јуна, први пут ће наступити у улози Аиде, у истоименој опери Ђузепеа Вердија.
Поводом 25 година уметничког рада, Сања Каркез је 25. априла ове године одржала веома успешан солистички концерт на Великој сцени Народног позоришта.
М.Б.