У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА „ПОЗОРИШНЕ ИЛУЗИЈЕ“

Књижевница и редитељка Вида Огњеновић отворила је у уторак 13. септембра у Музеју Народног позоришта изложбу слика „Позоришне илузије“ академског сликара Предрага Пеђе Ђаковића.

Она је истакла да је веома срећна што јој се указала прилика да отвори једну овако дивну изложбу чији је аутор господин Ђаковић, човек који, како је нагласила, припада једној посебној врсти уметника.
- Нико нас тако добро не сагледава као уметник Ђаковић, нико тако ликовно не прати глумачке изразе као он. Загледајте се у ове слике, сигурно ћете открити неке тајне глумачког израза – поручила је, између осталог, госпођа Огњеновић.
Према мишљењу кустоскиње Зорице Јанковић, Музеј Народног позоришта овом изложбом, која обухвата 15 радова, промовише свој нови сегмент - ликовно размишљање о театру из угла елитних уметника, чиме наставља да представљању позоришне историје придружује и елементе актуелног позоришног живота. Она је оценила да Ђаковићеве слике, као најзад и овај Музеј, на себи својствен, уметнички итекако релевантан начин, проговарају о значају позоришне стварности, коју уједно и документују.
Изложба ће бити отворена до 11. октобра.
М.Б.