Улазнице за гостовање светске балетске звезде Сергеја Полуњина у Народном позоришту, у продаји од 6. фебруара

Улазнице за гостовање светске балетске звезде Сергеја Полуњина, који ће гостовати на Великој сцени 7, 8. и 9. марта, могу да се набаве на билетарници Народног позоришта у Београду од 6. фебруара. 

Полуњин, један од најпознатијих балетских уметника данашњице, кореограф и глумац, представиће се београдској публици три вечери заредом (19,30) главном улогом у балету „Посвећење“, у кореографији Јуке Оиши.

Представа је инспирисана кореографијом и извођењем Вацлава Нижинског на чувену композицију Игора Стравинског „Посвећење пролећа“.

Цене улазница, у зависности од категорије места, износе 4000, 3200, 2200, 1200, 1000 и 300 динара. 

Полуњин, рођен 20. новембра 1989. године у украјинском граду Херсону, освојио је планету својим наступима са готово свим највећим светским балетским ансамблима.
 
Kаријеру је започео 2006, а са 19 година постао је најмлађи првак лондонског Kраљевског балета у историји ове уметничке куће.

Полуњин је наступао и у миланској Скали, Бољшој театру, Позоришту Станиславски у Москви, лондонском Ројал Алберт Холу, и бројним другим сценама широм планете. 

Познат је и по свом бунтовништву против естаблишмента и позивима да се класичан балет извуче из елитистичких кругова.
 
Интересантно је да је овај Украјинац, вансеријски таленат у својој уметности, од 2016. године, и држављанин Републике Србије у којој је основао и Фондацију „Сергеј Полуњин“ са циљем да промовише балет и игру најширој публици, одајући почаст класичном балету, а уводећи савремени плесни израз у интерпретацију.
М.Б.  

Прочитајте још вести