УСПЕШАН КОНЦЕРТ СОЛИСТА ОПЕРЕ У КОПЕНХАГЕНУ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ СРБИЈЕ

Успешним концертом солиста Опере београдског Народног позоришта, мецосопранисткиње Жељкe Здјелар и басa Драгољуба Бајића, који је одржан 15. фебруара у амбасади Србије у Данској, свечано је обележен Дан државности Републике Србије.

У пратњи пијанисткиње Невене Живковић, уметници су публику буквално подигли на ноге оперским аријама Росинија, Доницетија, Рахмањинова, Гершвина и Мокрањца, али и српским староградским песмама.
Бројни представници дипломатског кора и Срби који живе у Данској могли су да уживају у врхунском извођењу песама “Укор”, “А што ћемо љубав крити”, “Крадем ти се”, “Срела сам те”, “Руже су увеле”, а концерт је завршен композицијом “Тамо далеко”.
Уметници Народног позоришта чести су и радо виђени гости у нашој Амбасади у Копенхагену за чије наступе увек влада веома велико интересовање. Успешна гостовања, која су остварена на иницијативу наше амбасадорке у тој скандинавској земљи Виде Огњеновић, до сада су имали Владимир Андрић, Сања Керкез, Сузана Шуваковић Савић, Драгана Дел Монако, Љиљана Благојевић, Наташа Јовић Тривић, Небојша Бабић, Хон Ли, Јасмина Трумбеташ Петровић...
М.Б.