УСПЕШНО ГОСТОВАЊЕ ДЕЈАНА САВИЋА У РУМУНИЈИ

Шеф диригент Народног позоришта у Београду, маестро Дејан Савић ове седмице је гостовао у Темишвару, Румунија. Он се појавио у улози музичког руководиоца представе Ђузепе Вердија Травијата, одржане у Румунској националној опери у овом банатском граду.

Наш уметник је за веома успео наступ пожњео велике аплаузе и признања учесника и публике, тако да је већ уговорен и наставак сарадње са овом реномираном оперском кућом, која добар део сезоне проводи на гостовањима широм Европе. Осим пресудног утицаја маестра Савића успех представе је и последица одличних солиста у главним улогама (Марку, Балашеску, Естефан), прецизног хора и надахнутог оркестра, као и атрактивних балетских нумера током вечери.
Током боравка у Темишвару, г. Савића је примио Генерални конзул Републике Србије г. Лазар Манојловић, којом приликом су разматране могућности повећања обима гостовања српских уметника у овој средини, у којој иначе живи и делује значајан број људи српског порекла, веома привржених матици и радих да оваква гостовања испрате и подрже.
У истом правцу је текао и разговор између г. Савића и др Миленка Лукина, председника Српског културног удружења "Бели багрем", које окупља етничке Србе са уметничким образовањем и склоностима. И овде је разговарано о потреби и могућностима помоћи из матице амбициозним програмима и делатностима овог важног удружења, које је учинило много на очувању и афирмацији идентитета српске заједнице кроз културне активности разних профила.