УСПЕХ ОПЕРЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У ТЕМИШВАРУ

После више од тридесет година, обновљена је сарадња две географски и програмски блиске оперске Куће, Опере Народног позоришта у Београду и Румунске националне оперe из Темишвара, једне од четири установе те врсте у суседној држави.
Препуно гледалиште је у недељу 2. новембра са одушевљењем поздравило извођење Вагнерове опере “Летећи Холанђанин” наших уметника, представу коју је дириговала Ана Зорана Брајовић, а режирао Дејан Миладиновић.
Ова представа, иначе део овогодишњег Музичког фестивала у Темишвару, у најбољем светлу је представила Хор и Оркестар Народног позоришта, као и солисте Ану Рупчић, Миодрага Д. Јовановића, Јанка Синадиновића, Ненада Јаковљевића, Дубравку Филиповић и Данила Стошића.
Представи је, испред бројне српске популације у овој области Румуније, присуствовао и генерални конзул Републике Србије Лазар Манојловић, као и велики број етничких Срба, који су нагласили велики значај обнављања ове сарадње, како за нашу, тако и за румунску страну.
У оквиру ове сарадње у Народном позоришту у Београду ће 6. децембра гостовати нова премијерна представа Ђакома Пучинија “Турандот” у извођењу колега из Темишвара, чиме се обележава и годишњица великог италијанског композитора.

Прочитајте још архивираних вести