Вести

ВОЈИНУ ЋЕТКОВИЋУ НАГРАДА "РАША ПЛАОВИЋ" ЗА СЕЗОНУ 2012/2013

18 новембар 2013

Овогодишња Награда "Раша Плаовић", коју Народно позориште у Београду додељује за најбоље глумачко остварење на свим београдским позоришним сценама у прошлој сезони, припала је Војину Ћетковићу за улогу Отела у истоименој представи Вилијама Шекспира у режији Милоша Лолића и продукцији Југословенског драмског позоришта.

Жири у саставу Игор Ђорђевић (председник) и чланови Славко Милановић, Ана Григоровић, Рашко Јовановић и Бобан Јефтић, одлуку о лауреату за сезону 2012/2013, донео је једногласно на седници одржаној 18. новембра.
Поред Војина Ћетковића, кандидати за награду били су Јадранка Селец, Ивана Николић, Наташа Марковић, Милена Павловић, Слађана Влајовић, Милица Зарић, Даница Ристовски, Горан Јевтић, Наташа Нинковић, Наташа Тапушковић, Војислав Брајовић, Небојша Дугалић, Душанка Стојановић Глид, Вања Ејдус, Анастасиа Мандић, Гордан Кичић и Ненад Јездић.
Награда ће бити уручена у петак, 22. новембра, на свечаности која ће се одржати на Великој сцени поводом 145. рођендана Народног позоришта у Београду.
М.Б.