Vesti

NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU DOBITNIK GRAMATE SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

14 januar 2016

Srpska pravoslavna crkva dodelila je Gramatu Narodnom pozorištu u Beogradu za pokazanu višegodišnju nesebičnu saradnju i ljubav prema toj verskoj instituciji.
Ovaj pisani dokument, povelja, uručen je v.d. upravnika Narodnog pozorišta Dejanu Saviću u okviru programa izvedenog tokom Koncerta Saborne crkve, održanog 14. januara na Velikoj sceni Nacionalnog teatra.
U obrazloženju, koje je potpisao patrijarh srpski Irinej, navodi se i da je Narodno pozorište svih ovih godina darivalo nesebičnu pomoć i prema „Sabornom hramu Sv. Arh. Mihaila u Beogradu, prilikom organizovanja i realizacije tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta Saborne crkve u Beogradu, na dan Sv. Vasilija Velikog – Novu godinu 14. januara, kao i prilikom drugih značajnih duhovnih akademija i crkvenih manifestacija“.
„Upravniku Narodnog pozorišta, njegovim saradnicima i svom osoblju ovog kolektiva želimo od Bogomladenca Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista svako istinsko dobro u Novoj 2016. godini, kao i uspeh u njihovom daljem životu i radu“, navodi se u obrazloženju koje je pročitao protojerej-stavrofor Petar Lukić, starešina hrama Saborne crkve u Beogradu.
M.B.