„Ситнице које живот значе“

„Ситнице које живот значе“ по тексту Лоренца Маронеа, у драматизацији Ђорђа Косића и режији Андреја Носова

Народно позориште у Београду, у копродукцији са Бео Арт-ом и Центром за културу Тиват припрема нову представу „Ситнице које живот значе“, по тексту једног од најпопуларнијих италијанских писаца данашњице Лоренца Маронеа, у драматизацији Ђорђа Косића и режији Андреја Носова, а премијера је планирана за 12. август на Сцени Атријум Бућа у Тивту.

У том комаду о љубави, пријатељству и помоћи у чијем фокусу се налази пензионисани књиговођа Чезаре, „старо џангризало“ који пред сам крај живота добија жељу да из корена промени свој карактер, главну улогу тумачи Младен Андрејевић, а у подели су и Нела Михаиловић (Росана), Вања Ејдус (Kатерина), Душан Матејић (Данте), Нина Нешковић (Ема) и Раде Ћосић (Лео).

Сценограф је Дејан Тодоровић, Селена Орб ће креирати костиме, музику компонује Драшко Аџић, док је Марија Миленковић задужена за сценски покрет. 

Сарадници на представи су Александра Лозановић (помоћник редитеља), Марија Kовачевић (извршни продуцент), Сања Угринић Мимица (инспицијент) и Гордана Перовски (суфлер).

Београдска премијера биће одржана у октобру на Сцени „Раша Плаовић“.