Вести

„Чаробни напитак“ - сцене из опера „Дон Ђовани“, „Дон Пасквале“, „Тоска“ и „Бал под маскама“, 5. јуна у 20,00 часова на Великој сцени

2 јун 2021

У сценама из опера „Дон Ђовани“, „Дон Пасквале“, „Тоска“ и „Бал под маскама“ под називом „Чаробни напитак“, које ће бити изведене у суботу 5. јуна у 20,00 часова на Великој сцени, наступиће ансамбл Опере Народног позоришта. 

Овај оперски догађај уз учешће солиста и Оркестра Опере Народног позоришта, под диригентском управом Ане Зоране Брајовић и у режији Иване Драгутиновић Маричић, представиће сегменте из поменутих опера.

Програм је тако конципиран да се у складу са епидемиолошком ситуацијом и уз поштовање правила изведу сегменти из опера, односно читаве  сцене са костимираним солистима и Оркестром на сцени.

Из Моцартовог „Дон Ђованија“, биће изведен први и други чин уз учешће Владимира Андрића, Софије Пижурице и Гаврила Рабреновића, док ће у сценама из другог чина опере „Бал под маскама“ Ђузепеа Вердија наступити Јасмина Трумбеташ Петровић, Душан Плазинић и Љубодраг Беговић

У наставку овог догађаја Ана Рупчић, Јанко Синадиновић, Вук Матић и Павле Жарков извешће сцену из првог чина Пучинијеве „Тоске“, а само финале програма биће резервисано за Доницетијевог „Дон Пасквала“, трећи чин, са Владимиром Андрићем и Драгољубом Бајићем.

На овај начин наши уметници настоје и истрајавају у намери да својој верној публици врате представе које су саставни део актуелног репертоара Опере.

Улазнице могу да се купе на благајни Народног позоришта и online https://www.narodnopozoriste.rs/sr/ulaznice

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.