Вести

ДИРИГЕНТ ДАРИО ВУЧИЋ ГОСТОВАО У ОПЕРИ "ДОН ПАСКВАЛЕ" ГАЕТАНА ДОНИЦЕТИЈА

29 јануар 2014

Извођењем опере "Дон Пасквале" Гаетана Доницетија, која је била на репертоару Велике сцене у среду 29. јануара, дириговао је гост из Сарајева Дарио Вучић.

У насловној улози наступио је Драгољуб Бајић, а у подели су били и Софија Пижурица (Норина), Флориан Орменисан (Ернесто), Небојша Бабић (Малатеста), Свето Кастратовић (Нотар) и Владимир Јовановић (Трубач).
У овој комичној опери у три чина, премијерно изведеној 12. априла 2008. године у режији Саше Габрића, учествују и Оркестар, Хор и Балет Народног позоришта у Београду.
Вучић, рођен 1980. године, до сада је диригирао Сарајевском филхармонијом, Дубровачким симфонијским оркестром, Sinfoniettom Baden (Baden bei Wien - Аустрија), Камерним симфонијским оркестром Зеница, Оперским оркестром Хрватског народног казалишта у Осијеку и Камерним оркестром 2007, чији је оснивач.
Радио је као корепетитор и диригент с разним вокалним и инструменталним солистима и хоровима.
Обављао је дужност шефа Хора Опере Народног позоришта Сарајево (2004-2009), где је истовремено радио и као корепетитор Балета.
У периоду од 2009. до 2011. био је диригент Опере Народног позоришта Сарајево, а потом је до децембра 2013. године обављао функцију директора тог театра.
М.Б.