Вести

Глумац Радован Вујовић нови члан ансамбла Драме Народног позоришта у Београду

16 мај 2024

Један од најпознатијих српских глумаца Радован Вујовић постао је нови члан ансамбла Драме Народног позоришта у Београду.

Вујовић је глумац изузетног дара, разнородног, а увек тако убедљивог глумачког рукописа који из улоге у улогу, и на сцени и на екрану, осваја слојевитим, дубоким, непретенциозним, очаравајућим, а наоко једноставним глумачким средствима.

На сцени Народног позоришта дебитовао је недавно, с великим успехом, у улози Господина Матковића, једног од главних јунака Нушићеве комедије „Мистер Долар“, премијерно изведене 15. марта у режији Милоша Лолића. 

„Прелазак у Народно позориште за мене представља радост и узбуђење због једног новог почетка, нових изазова. Драго ми је што долазим у екипу младих глумаца са којима сам се упознао на Мистер Долару и што ћемо имати прилику да и у будућности радимо заједно. Народно позориште је институција од националног значаја и срећан сам што ћу и ја бити део те традиције“, каже Вујовић који је уговор о сталном ангажману потписао 16. маја у присуству управника Светислава Гонцића. 
 
Дипломирао је глуму 2005. године на Факултету драмских уметности, у класи проф. Биљане Машић.

У међувремену, одиграо је низ веома запажених улога на разним сценама у Београду и Србији, а највише у некадашњем матичном Позоришту „Бошко Буха”, као и Југословенском драмском позоришту, чији је стални члан био скоро деценију и по, од 2010. године.

Осим у театру, с великим успехом игра и на филму и  на телевизији, где је, такође, остварио упечатљиве улоге, пре свега у остварењима „Шејтанов ратник”, „Било једном у Србији”, „Јужни ветар”, „Време зла”, „Државни службеник”, „Корени”, „Војна академија”, „Деца зла”... 

Добитник је више значајних награда.

Галерија