Вести

Љубавни балетски дуети - звезде Народног позоришта у Београду и националних позоришта из региона

30 јануар 2024

Балетски гала спектакл под називом „Романса у покрету“, уз учешће балетских звезда Народног позоришта у Београду и националних позоришта из региона, биће одржан 14. фебруара, на Дан заљубљених, на Великој сцени с почетком у 19,30 часова.

На репертоару ће бити љубавни дуети из најпознатијих балетских класика и дела еминентних кореографа из региона - Леа Мујића, Едварда Клуга, Сташе Зуровца, Крунислава Симића и Роналда Савковића.

На иницијативу Народног позоришта у Београду у заједничком пројекту после више деценија на истој сцени окупиће се балетске звезде из седам позоришта и шест земаља региона - Хрватског народног казалишта у Загребу (Хрватска), Народног позоришта Сарајево (Босна и Херцеговина), Националне опере и балета Скопље (Северна Македонија), Словенског народног гледалишча Марибор (Словенија), Опере и балета Софија (Бугарска) и Српског народног позоришта Нови Сад (Србија).

„Ова сарадња је прослава разноликог изражавања љубави кроз балет. Поносни смо што смо окупили таленат балетских играча националних позоришта из целог региона, стварајући јединствено искуство за нашу публику. Придружите нам се у овој романтичној вечери док будемо сведоци магије која се одвија на сцени, превазилазећи границе и културе кроз балетску уметност. Балет Гала није само представа; то је прослава јединства, где нас лепота плеса спаја у духу љубави и уметничке сарадње”, поручују Ана Павловић и Смиљана Стокић, уметничка и извршна директорка Балета Народног позоришта у Београду.  

Улазнице за овај изванредни догађај могу да се купе на благајни националног театра, као и на сајту позоришта, путем онлајн продаје.