Вести

УРУЧЕНЕ "ЗЛАТНЕ ЗНАЧКЕ" КУЛТУРНО-ПРОСВЕТНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ СРБИЈЕ, МЕЂУ ДОБИТНИЦИМА И ЧЕТВОРО УМЕТНИКА ИЗ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА

22 мај 2015

Награда „Златна значка“, Културно-просветне заједнице Србије (КПЗС) и Министарства спољних послова Републике Србије - Управа за дијаспору и Србе у региону, која се додељује за дугогодишњи допринос развијању културних делатности, уручена је у петак 22. маја на Сцени "Раша Плаовић".
Ове године додељено је 50 признања, а међу добитницима се налази и четворо уметника из Народног позоришта - првакиња Драме Наташа Нинковић, првакиња Балета Мила Драгичевић, првак Опере Александар Стаматовић и првакиња Балета у пензији и педагог Зоја Беголи.
Осим њих, ту су и други истакнути уметници, музичари, глумци, сликари, књижевници, професори, новинари, привредници из Србије и дијаспоре – Маја Аврамовић, Марина Арсенијевић, Гојко Ђого, Драгољуб Ђуричић, Гордана Крајачић, Жарко Лаушевић, Милан Тодоровић Рубљов, Желидраг Никчевић, Зефирино Граси, Владимир Томчић, Васил Хаџиманов...
Жири, на чијем челу је био књижевник Милован Витезовић, а чланови Марија Бишоф (књижевник), Урош Дојчиновић (музички уредник), Растко Јанковић (драмски уметник) и Славенко Салетовић (редитељ) све одлуке је донео једногласно.
Награда, која се састоји од позлаћене значке и повеље - графичког листа, установљена је 1976. године.
М.Б.