Вести

Чланови Хора Опере одржали концерт „Небески гласови“

16 јун 2022

Концерт  чланова Хора Опере Народног позоришта у Београду под називом „Небески гласови“, поводом Дана оболелих од Паркинсонове болести, одржан је 16. јуна у фоајеу Друге галерије.

Уз клавирску пратњу Мирка Јорговића и Ђурађа Остојића, наступили су Викторија Вујовић Павлица, Мирјана Бегенишић, Сандра Продановић Масларевић, Слободан Јапунџић, Миливоје Лазић, Игор Вујашковић, Миодраг Јефтић и Михајло Оташевић.

Гост концерта био је солиста Опере Народног позоришта у Београду, баритон Љубодраг Беговић.

У оквиру програма изведене су популарне арије из опера „Ђани Скики“, „Боеми“, „Чаробна фрула“, „Набуко“, романтична руска песма „Подмосковске вечери“, композиција „Полети песмо“ из мјузикла „Дневник снова Лазе Костића“...

Управа Народног позоришта у Београду и дирекција Опере посветили су овај концерт драгим преминулим колегама из Хора: Дејану Васиљевићу, Јовани Цинцар, Јелени Савић и Мирјани Лазић који су нас напустили у кратком временском периоду и сада, верујемо, тамо негде далеко учествују у „небеском хору“.

Јелена Савић била је иницијатор и покретач хуманитарних концерата за оболеле од Паркинсонове болести који су се претходних година одржавали у Народном позоришту у Београду.

Овај концерт, осим што је посвећен сећању на Јелену и остале преминуле колеге, биће, уједно, и најава будућих уметничких догађаја које ћемо посвећивати оболелима од Паркинсона.