Vesti

Članovi Hora Opere održali koncert „Nebeski glasovi“

16 jun 2022

Koncert  članova Hora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom „Nebeski glasovi“, povodom Dana obolelih od Parkinsonove bolesti, održan je 16. juna u foajeu Druge galerije.

Uz klavirsku pratnju Mirka Jorgovića i Đurađa Ostojića, nastupili su Viktorija Vujović Pavlica, Mirjana Begenišić, Sandra Prodanović Maslarević, Slobodan Japundžić, Milivoje Lazić, Igor Vujašković, Miodrag Jeftić i Mihajlo Otašević.

Gost koncerta bio je solista Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, bariton Ljubodrag Begović.

U okviru programa izvedene su popularne arije iz opera „Đani Skiki“, „Boemi“, „Čarobna frula“, „Nabuko“, romantična ruska pesma „Podmoskovske večeri“, kompozicija „Poleti pesmo“ iz mjuzikla „Dnevnik snova Laze Kostića“...

Uprava Narodnog pozorišta u Beogradu i direkcija Opere posvetili su ovaj koncert dragim preminulim kolegama iz Hora: Dejanu Vasiljeviću, Jovani Cincar, Jeleni Savić i Mirjani Lazić koji su nas napustili u kratkom vremenskom periodu i sada, verujemo, tamo negde daleko učestvuju u „nebeskom horu“.

Jelena Savić bila je inicijator i pokretač humanitarnih koncerata za obolele od Parkinsonove bolesti koji su se prethodnih godina održavali u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Ovaj koncert, osim što je posvećen sećanju na Jelenu i ostale preminule kolege, biće, ujedno, i najava budućih umetničkih događaja koje ćemo posvećivati obolelima od Parkinsona.