Vesti

PRVACI I SOLISTI OPERE ODRŽALI HUMANITARNI KONCERT ZA BORBU PROTIV RAKA

12 mart 2014

Humanitarni koncert za borbu protiv raka, na kojem su nastupili prvaci i solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, održan je u sredu 12. marta na Sceni "Raša Plaović".
Na programu su bile arije iz popularnih operskih dela Hendla, Mocarta, Rosinija, Verdija, Bizea, Sen-Sansa, Đordana i Belinija.
Uz klavirsku pratnju Mirka Jorgovića, nastupili su Ivan Tomašev, Jadranka Jovanović, Sofija Pižurica, Sanja Kerkez, Ljubodrag Begović, Dušan Plazinić, Mirjana Begenišić i gošća Anđelka Saramandić.
Koncert je otvorio Begović arijom Ombra mai fu iz jedne od najpoznatijih Hendlovih opera "Kserks", a potom je Pižurica izvela ariju Fjordiliđi iz Mocartove komične opere u dva čina "Tako čine sve".
Ariju don Bazilija iz "Seviljskog berberina" pevao je Tomašev, Sanja Kerkez je izvela ariju Leonore iz "Trubadura", a Mirjana Begenišić ariju Mikaele iz Bizeove "Karmen".
Anđela Saramandić se predstavila arijama Leonore ("Moć sudbine") i Liu ("Turandot"), dok je Jadranka Jovanović za svoj nastup izabrala ariju Dalile iz opere Kamija Sen-Sansa "Samson i Dalila".
Begović je izveo i ariju Rikarda iz Belinijevih "Puritanaca", a Plazinić se predstavio arijom Šenijea iz Đordanove opere "Andre Šenije".
Koncert je završen nastupom Tomaševa koji je otpevao ariju Banka iz "Makbeta" Đuzepa Verdija.   
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE