Vesti

POVODOM SVETSKOG DANA BORBE PROTIV AIDS-a ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT SOLISTA OPERE

1 decembar 2013

Povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, u nedelju 1. decembra na Sceni "Raša Plaović" održan je tradicionalni humanitarni koncert solista Opere Narodnog pozorišta "Muzika u zdravlje" u režiji Aleksandra Nikolića.

Koncert, u organizaciji Asocijacije "Žena plus", otvorili su članovi Gudačkog kvarteta "Edit" koji su izveli Mocartovu "Malu noćnu muziku", Štrausovu "Picikato polku" i Dvoržakovu "Humoresku", op.101. br 7.
U nastavku programu, uz klavirsku pratnju Nevene Živković i Stefana Zekića, nastupili su Nenad Čiča, Miodrag D. Jovanović, Aleksandra Angelov, Ivanka Raković Krstonošić, Gordana Tomić i Vuk Zekić.
Na repertoaru su bile arije iz "Figarove ženidbe", "Bala pod maskama", "Otela", "Slepog miša", "Evgenija Onjegina"... kao i duet iz opere "Porgi i Bes" Džordža Geršvina.
Kao specijalna gošća, nastupila je Milka Stojanović koja je, uz klavirsku pratnju Darinke Paunović, izvela po jednu špansku i rusku pesmu.
Narator koncerta bila je profesorka dramaturgije, spisateljica, voditeljka i pevačica Maja Volk.
„Žena plus“ se bavi organizacijom okupljanja žena koje žive sa HIV-om i članovima njihovih porodica u cilju zalaganja, kreiranja i ostvarivanja zajedničkih ideja za poboljšanje kvaliteta života ugroženih žena i članova porodice.
M.B.