Vesti

USPEŠAN KONCERT SOLISTA OPERE U KOPENHAGENU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE

16 februar 2012

Uspešnim koncertom solista Opere beogradskog Narodnog pozorišta, mecosopranistkinje Željke Zdjelar i basa Dragoljuba Bajića, koji je održan 15. februara u ambasadi Srbije u Danskoj, svečano je obeležen Dan državnosti Republike Srbije.

U pratnji pijanistkinje Nevene Živković, umetnici su publiku bukvalno podigli na noge operskim arijama Rosinija, Donicetija, Rahmanjinova, Geršvina i Mokranjca, ali i srpskim starogradskim pesmama.
Brojni predstavnici diplomatskog kora i Srbi koji žive u Danskoj mogli su da uživaju u vrhunskom izvođenju pesama “Ukor”, “A što ćemo ljubav kriti”, “Kradem ti se”, “Srela sam te”, “Ruže su uvele”, a koncert je završen kompozicijom “Tamo daleko”.
Umetnici Narodnog pozorišta česti su i rado viđeni gosti u našoj Ambasadi u Kopenhagenu za čije nastupe uvek vlada veoma veliko interesovanje. Uspešna gostovanja, koja su ostvarena na inicijativu naše ambasadorke u toj skandinavskoj zemlji Vide Ognjenović, do sada su imali Vladimir Andrić, Sanja Kerkez, Suzana Šuvaković Savić, Dragana Del Monako, Ljiljana Blagojević, Nataša Jović Trivić, Nebojša Babić, Hon Li, Jasmina Trumbetaš Petrović...
M.B.