Vesti

POVODOM SVETSKOG DANA BORBE PROTIV AIDS-a, ODRŽAN HUMANITARNI KONCERT PRVAKA I SOLISTA OPERE

1 decembar 2014

Povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a, u ponedeljak 1. decembra, na Sceni "Raša Plaović" održan je tradicionalni Humanitarni koncert prvaka i solista Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
Pre početka koncerta, prisutne je, u ime Asocijacije "Žena plus", pozdravila gospođa Dubravka Malohodžić koja je, između ostalog, apelovala na sve da čuvaju svoje zdravlje jer ono, kako je naglasila, predstavlja najveće bogatstvo.
U okviru programa pod nazivom "Lekovite note", uz klavirsku pratnju Dace Paunović, učestvovali su prvakinja Opere Gordana Tomić i solisti Ljubodrag Begović, Aleksandar Dojković i Mihailo Šljivić.
Na repertoaru su bile arije iz "Figarove ženidbe", "Bala pod maskama", "Madam Baterflaj" i "Seviljskog berberina", kao i duet iz drugog čina "Travijate".
Kao specijalna gošća, nastupila je prvakinja Opere u penziji Milka Stojanović koja je izvela kompoziciju Fernanda Obradorsa "El Vito", kao i rusku romansu "Gori, gori moja zvezda".
Na koncertu, u režiji Aleksandra Nikolića i organizaciji Asocijacije "Žena plus", publici su se predstavili i članovi kvinteta "Bras" iz Beograda sa nekoliko melodija slavnog norveškog romantičarskog kompozitora i pijaniste Edvarda Griga.
Program je vodio glumac Milan Pajić.
Scenografiju je uradila Nevenka Vidak, a inspicijent je bila Mirjana Goločevac.
„Žena plus“ se bavi organizacijom okupljanja žena koje žive sa HIV-om i članovima njihovih porodica u cilju zalaganja, kreiranja i ostvarivanja zajedničkih ideja za poboljšanje kvaliteta života ugroženih žena i članova porodice.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE