Вести

ДЕЈАН САВИЋ ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА "ЗЛАТНИ БЕОЧУГ" ЗА ТРАЈНИ ДОПРИНОС КУЛТУРИ БЕОГРАДА

3 април 2014

В.д. управника Народног позоришта у Београду и диригент Дејан Савић овогодишњи је добитник признања "Златни беочуг" за трајни допринос култури Београда.
Међу лауреатима тог признања, које додељује Културно просветна заједница, су и социолог образовања и културе проф. др Зоран Аврамовић, редитељ Мирослав Алексић, музички уметник Михаило Блам, новинар - уредник Љиљана Богдановић, књижевник Зоран Богнар, књижевник и књижевни преводилац Миљурко Вукадиновић, публициста и сценариста Александар Гајовић, драматург и драмски писац Александар Ђаја, глумац Милорад Мандић, кантаутор Ненад Милосављевић...
У категорији Изванредни Златни беочуг за животно дело, лауреат је кореограф Балета Народног позоришта у пензији Владимир Логунов. Осим њега, поменуто признање добили су и глумац Петар Божовић и композитор Дејан Деспић.
Награде ће бити уручене на свечаности која ће бити одржана у суботу 12. априла (12,00) на Великој сцени Народног позоришта у Београду.
Културно просветна заједница Београда додељује “Златни беочуг” од 1970. године уметницима, ствараоцима, научницима, ансаблима, организацијама и установама за трајни допринос култури Београда, односно свима онима који доприносе успешнијем културном животу српске престонице.
Творци награде су песник Васко Попа који је дао и име награди, Радомир Стевић Рас и Јевта Јевтовић.
М.Б.