ДРАМА "НАШИ СИНОВИ" ОД 5. НОВЕМБРА ПОНОВО НА РЕПЕРТОАРУ, МИОДРАГ МИКИ КРСТОВИЋ ДЕБИТУЈЕ У УЛОЗИ ОСТОЈЕ

27 октобар 2016

После паузе од годину и по дана, представа "Наши синови", по драми Војислава Јовановића Марамбоа, у адаптацији и режији Тање Мандић Ригонат, и први пут са Миодрагом Микијем Крстовићем у улози главе породице - пуковника Остоје, поново ће од 5. новембра (20,30) бити уврштена у редован репертоар Сцене "Раша Плаовић".
Крстовић ће трајно заменити колегу Миодрага Кривокапића који је ту ролу непрекидно тумачио од премијере (24.01. 2014.), до последњег извођења 8. марта прошле године.
У овој породичној драми са социјалним набојем, играју и Олга Одановић (Христина), Наташа Нинковић (Лена), Милутин Милошевић (Писац, Војислав Јовановић), Ненад Стојменовић (Данило), Бранко Видаковић (Газда Ристо), Предраг Васић (Рајко), Урош Јовчић (Гиле), Вјера Мујовић (Лепосава), Бранка Петрић (Баба Јована), Зоран Ћосић (Симица, општински послужитељ), Јелена Живковић (Лена), Јелена Благојевић (Драга), Бојана Бамбић (Госпођица Наталија) и Љума Пенов (Госпођица Каравилка).
У средишту радње налазе се две београдске породице - једна са Чубура, друге из Савамале, а основна тема представа усредсређена је на причу о распадању, труљењу и социјалној беди.
„Наши синови“, последњи део Јовановићеве трилогије („Наш зет“ и „Наши очеви“) објављене 1906. године, покрећу бројна питања која кореспондирају и са данашњим временом - како се ослободити од социјалних задатости, како не бити бедан човек у духовном смислу, како остварити личну слободу избора а не повредити друге, како ватру индивидуализма распалити а у њој не сагорети, побунити се а у бунту не бити деструктиван и аутодеструктиван, како се остварити у судару старовремених, традиционалних кодова и изазова новог времена...
Драматург је Славко Милановић, сценографију је креирао Александар Денић, костиме Олга Мрђеновић, док је редитељка била задужена и за избор музике.
М.Б.