Vesti

DRAMA "NAŠI SINOVI" OD 5. NOVEMBRA PONOVO NA REPERTOARU, MIODRAG MIKI KRSTOVIĆ DEBITUJE U ULOZI OSTOJE

27 oktobar 2016

Posle pauze od godinu i po dana, predstava "Naši sinovi", po drami Vojislava Jovanovića Maramboa, u adaptaciji i režiji Tanje Mandić Rigonat, i prvi put sa Miodragom Mikijem Krstovićem u ulozi glave porodice - pukovnika Ostoje, ponovo će od 5. novembra (20,30) biti uvrštena u redovan repertoar Scene "Raša Plaović".
Krstović će trajno zameniti kolegu Miodraga Krivokapića koji je tu rolu neprekidno tumačio od premijere (24.01. 2014.), do poslednjeg izvođenja 8. marta prošle godine.
U ovoj porodičnoj drami sa socijalnim nabojem, igraju i Olga Odanović (Hristina), Nataša Ninković (Lena), Milutin Milošević (Pisac, Vojislav Jovanović), Nenad Stojmenović (Danilo), Branko Vidaković (Gazda Risto), Predrag Vasić (Rajko), Uroš Jovčić (Gile), Vjera Mujović (Leposava), Branka Petrić (Baba Jovana), Zoran Ćosić (Simica, opštinski poslužitelj), Jelena Živković (Lena), Jelena Blagojević (Draga), Bojana Bambić (Gospođica Natalija) i Ljuma Penov (Gospođica Karavilka).
U središtu radnje nalaze se dve beogradske porodice - jedna sa Čubura, druge iz Savamale, a osnovna tema predstava usredsređena je na priču o raspadanju, truljenju i socijalnoj bedi.
„Naši sinovi“, poslednji deo Jovanovićeve trilogije („Naš zet“ i „Naši očevi“) objavljene 1906. godine, pokreću brojna pitanja koja korespondiraju i sa današnjim vremenom - kako se osloboditi od socijalnih zadatosti, kako ne biti bedan čovek u duhovnom smislu, kako ostvariti ličnu slobodu izbora a ne povrediti druge, kako vatru individualizma raspaliti a u njoj ne sagoreti, pobuniti se a u buntu ne biti destruktivan i autodestruktivan, kako se ostvariti u sudaru starovremenih, tradicionalnih kodova i izazova novog vremena...
Dramaturg je Slavko Milanović, scenografiju je kreirao Aleksandar Denić, kostime Olga Mrđenović, dok je rediteljka bila zadužena i za izbor muzike.
M.B.