Vesti

NA SCENI "RAŠA PLAOVIĆ" PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA "NAŠI SINOVI"

24 januar 2014

Predstava "Naši sinovi", po drami Vojislava Jovanovića Maramboa, u adaptaciji i režiji Tanje Mandić Rigonat, premijerno je izvedena 24. januara na Sceni "Raša Plaović".

U ovoj porodičnoj drami sa socijalnim nabojem, uloge su ostvarili Miodrag Krivokapić (Ostoja), Olga Odanović (Hristina), Nataša Ninković (Lena), Milutin Milošević (Pisac, Vojislav Jovanović), Nenad Stojmenović (Danilo), Branko Vidaković (Gazda Risto), Predrag Vasić (Rajko), Marko Janketić (Gile), Vjera Mujović (Leposava), Branka Petrić (Baba Jovana), Zoran Ćosić (Simica, opštinski poslužitelj), Jelena Živković (Lena), Jelena Blagojević (Draga), Bojana Bambić (Gospođica Natalija) i Ljuma Penov (Gospođica Karavilka).
U središtu radnje nalaze se dve beogradske porodice - jedna sa Čubura, druge iz Savamale, a osnovna tema predstava usredsređena je na priču o raspadanju, truljenju i socijalnoj bedi.
„Naši sinovi“, poslednji deo Jovanovićeve trilogije („Naš zet“ i „Naši očevi“) objavljene 1906. godine, pokreću brojna pitanja koja korespondiraju i sa današnjim vremenom - kako se osloboditi od socijalnih zadatosti, kako ne biti bedan čovek u duhovnom smislu, kako ostvariti ličnu slobodu izbora a ne povrediti druge, kako vatru individualizma raspaliti a u njoj ne sagoreti, pobuniti se a u buntu ne biti destruktivan i autodestruktivan, kako se ostvariti u sudaru starovremenih, tradicionalnih kodova i izazova novog vremena...
Aktere ove drame o dubokom raslojavanju društva, urušavanju srednje i bogaćenju nove klase, publika je na kraju predstave nagradila dugotrajnim i snažnim aplauzom.
Dramaturg je Slavko Milanović, scenografiju je kreirao Aleksandar Denić, kostime Olga Mrđenović, dok je rediteljka bila zadužena i za izbor muzike.
U saradničkoj ekipi su i Ljiljana Mrkić Popović (lektor), Anđelija Todorović (scenski pokret), Zoran Jerković (dizajn zvuka), Milorad Jovanović (producent), Jasmina Urošević (organizator), Saša Tanasković (inspicijent) i Gordana Perovski (sufler).
M.B. 

Više fotografija možete pogledati OVDE

Predstave