Vesti

NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ“ PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA „NARODNA DRAMA”

17 novembar 2016

Predstava “Narodna drama” o istopolnoj ljubavi, ali i o slobodi, patrijarhatu i emocijama u folk muzici, koju je prema tekstu Olge Dimitrijević, režirala Bojana Lazić, premijerno je izvedena 17. novembra na Sceni „Raša Plaović”.
U ovoj ljubavnoj melodrami, sa političkim angažmanom koji se izražava najviše kroz afekte, uloge su ostvarili Ana Mandić (Anka), Sena Đorović (Branka), Ivan Marković (Milan), Anastasia Mandić (Jelica), Slobodan Beštić (Dragan) i studentkinje Nina Nešković, Milica Sužnjević i Mina Obradović (Hor Ankinih drugarica), dok Nela Mihailović i Aleksandar Đurica učestvuju u video snimku koji je režirao Goran Gajić.
"Narodna drama" bavi se ljubavlju u svim njenim nijansama, pitanjem slobode i hrabrosti spram različitih izbora, paradoksalnom činjenicom da kao društvo agresivno degradiramo stereotipnim prihvatanjem podele na elitu i široke narodne mase.
Tokom nepuna dva sata trajanja, gledaoci u prepunoj sali, suočili su se s kritikom patrijarhata, feminizmom, pitanjima emancipacije i pobune, kao i polne, socijalne i seksualne neravnopravnosti.
Reč je o diplomskom radu autorke, praizvedenom pre pet godina u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju, a za ovu verziju tekst su adaptirali rediteljka Lazić i dramaturg Slobodan Obradović koji je zajedno sa Molinom Udovički Fotez, i dramaturg predstave
Scenograf je Zorana Petrov, kostimograf Marina Medenica Vukasović, kompozitor Vladimir Pejković, a autor scenskog pokreta Damjan Kecojević.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE