Vesti

NA SCENI „RAŠA PLAOVIĆ“ PREMIJERNO IZVEDENA DRAMA „KOD VEČITE SLAVINE“

16 april 2014

Predstava "Kod Večite slavine", po tekstu Momčila Nastasijevića, u adaptaciji Slobodana Obradovića i režiji Milana Neškovića, premijerno je izvedena u sredu 16. aprila na Sceni "Raša Plaović".
Prva postavka ovog komada, ne samo u Narodnom pozorištu, nego i u Beogradu, naišla je na veoma dobar prijem kod publike koja je kompletan glumački ansambl nagradila snažnim aplauzom.
U fokusu drame koju je Nastasijević napisao davne 1929. godine je tragična, incestuozna ljubav brata i sestre, uz sukob dve porodice dok se u kafani objedinjuju životi ljudi iz jednog sela.
Priča počinje u današnje vreme, zatim se prikazuje radnja od pre oko 40 i na kraju od pre 70 godina...
U ovom komadu, u kojem pisac nudi priču koja je sva ogrezla u prokletstvu krvi i greha koji se, kao u grčkoj tragediji, prenosi s roditelja na decu, uloge su ostvarili Aleksandar Srećković (Sirčanin/ otac i sin), Boris Pingović (Podoljac/otac i sin), Vanja Ejdus (Magdalena), Hana Selimović k.g. (Teta Tina), Nebojša Dugalić (Ćopa), Nenad Stojmenović (Roman), Dimitrije Ilić (Čika Jole), Branko Vidaković (Pijanac), Ivana Šćepanović (Sirčanka), Dejana Miladinović (Podoljka), Nebojša Kundačina (Rapa), Minja Peković k.g. (Smilja) i Nada Macanković k.g. (Cvetana).
Dramaturg je Molina Udovički Fotez, scenograf Vesna Popović, a kostimograf Tamara Bušković.
U autorskoj ekipi su i Vladimir Pejković (kompozitor), Radovan Knežević (scenski govor), Tatjana Popović (scenski pokret), Barbara Tolevska (organizator), Sandra Rokvić (inspicijent), Sandra Todić (sufler) i Milena Debeljković (organizator na praksi).
M.B.

Više fotografija sa premijere možete pogledati OVDE