Vesti

NA SCENI "RAŠA PLAOVIĆ" PREMIJERNO IZVEDENA DRAMA “NESPORAZUM”

10 decembar 2011

Predstava “Nesporazum”, po tekstu Albera Kamija i u režiji Veljka Mićunovića, premijerno je izvedena u subotu 10. decembra na Sceni “Raša Plaović”.

U „Nesporazumu”, kao i u većini svojih komada, protkanih originalnom filozofskom osnovom, Kami se aktivno uključuje u borbu savremenog čoveka za lične i društvene slobode.
Reč je o delu u kojem nam slavni francuski pisac ukazuje šta se događa kada se interes stavi ispred ljubavi i do kakvih nesporazuma može doći kada se drugom čoveku, kao ljudskom biću, ne obraćamo s ljubavlju.
Uprkos vremenskoj distanci, s obirom da je napisan davne 1944. godine, komad ne samo da odiše svežinom, nego u isto vreme i opominje jer je Kami uspeo da anticipira raspad komunikacije, samoživu sebičnost u kojoj je drugi samo sredstvo, a ne cilj.
Posle nepunih sat i po vremena, publika je glumački ansambl u kojem su bili Ljiljana Blagojević (Majka), Vanja Ejdus (Marija), Marija Vicković (Marta), Mihailo Lađevac (Jan) i Milan Gutović (Starac), pozdravila dugim aplauzom.
Kostime je kreirala Marina Medenica, scenski pokret je uradila Tamara Antonijević, dok je za dizajn tona bio zadužen Vladimir Petričević.
Reprize u ovom mesecu su 11. i 23. decembra.
Više o predstavi možete pročitati OVDE
M.B.