Vesti

NUŠIĆEVA "GOSPOĐA MINISTARKA", S RADMILOM ŽIVKOVIĆ U NASLOVNOJ ULOZI, PONOVO NA REPERTOARU OD 7. NOVEMBRA

1 novembar 2016

Nušićeva "Gospođa ministarka", u režiji Jagoša Markovića, s Radmilom Živković u naslovnoj ulozi, posle godinu i po dana pauze, ponovo se od 7. novembra vraća na redovni repertoar Velike scene.
U velikom ansamblu su i Gojko Baletić (Sima Popović), Olga Odanović (Dara), Marko Janjić (Raka), Aleksandar Srećković (Čeda Urošević), Andreja Maričić (Dr Ninković), Branko Vidaković (Ujka Vasa), Dobrila Stojnić (Tetka Savka), Anđelka Milivojević (Tetka Daca), Dimitrije Ilić (Pera Kalenić), Radovan Miljanić (Panta), Dejana Miladinović (Soja), Branko Jerinić (Teča Jakov), Darko Tomović (Sava Mićić), Pavle Jerinić (Pera Pisar), Ivan Ivanov (Bistro dete/ Žandar), Bojana Bambić (Anka), Milena Đorđević (Učiteljica) i Milan Gerdijan (Nikaragua).
Biće to 142. izvođenje ove predstave od premijere koja je održana 10. marta 2004. godine.
U međuvremenu, ova šala u četiri čina, na raznim festivalima, osvojila je brojne nagrade.
Na glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović” u Požarevcu, Radmila Živković je dobila Nagradu publike za najbolju glumicu večeri, Nagradu stručnog žirija za najbolju glumicu večeri i Nagradu stručnog žirija za najbolju glumicu na Svečanostima.
Prvakinja Drame Narodnog pozorišta osvojila je i Nagradu publike za najbolje glumačko ostvarenje (49. Sterijino pozorje u Novom Sadu), Nagradu publike na Festivalu "Nušićevi dani" u Smederevu...
Na istoj manifestaciji, "Gospođa ministarka" je proglašena za najbolju predstavu festivala.
Među laureatima je i Olga Odanović koja je za ulogu Dare, na „Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru, osvojila "Zoranov brk"...
Scenografiju je uradio Boris Maksimović, a kostime Božana Jovanović.
Predstava je poslednji put bila na repertoaru 10. maja prošle godine.
M.B.