Вести

Драми „Очеви и оци“ уручена Награда часописа „Сцена“ за најбољу представу у 2023. години

4 март 2024

Награда часописа „Сцена“ за најбољу представу одиграну на позоришним сценама у Србији у 2023. години, која је припала драми „Очеви и оци“, уручена је 3. марта на Великој сцени.

На пригодној свечаности одржаној после извођења тог комада, по роману Слободана Селенића, у драматизацији Kате Ђармати и режији Вељка Мићуновића, признање је, након што га је преузео из руку главног и одговорног уредника „Сцене“ Милоша Латиновића, предао управник Народног позоришта Светислав Гонцић.

У име глумачког ансамбла, награду која се први пут додељује након паузе од две деценије, примили су првакиња Народног позоришта Вања Ејдус и глумац Никола Ракочевић.

У кратком обраћању, господин Латиновић је подсетио да је у анкети, коју су у јануару ове године заједнички организовали „Сцена“, чији је издавач Стеријино позорје из Новог Сада, и Удружење позоришних критичара и театролога Србије, учествовало десет театарских посленика од којих су шесторо свој глас дали представи „Очеви и оци“. 

„Честитам уметничком тиму, ансамблу и продуценту Народном позоришту на награди. Надам се да ће ова представа бити дуговечна и да ћете ви који сте је вечерас гледали поново уживати у њој и да ћете своје утиске пренети будућој публици. Много ми је драго да су „Очеви и оци“ проглашени за најбољу представу у прошлој години. Желим вам свима успешан даљи рад са овом представом, као и на другим пројектима“, поручио је Милош Латиновић.