Vesti

Drami „Očevi i oci“ uručena Nagrada časopisa „Scena“ za najbolju predstavu u 2023. godini

4 mart 2024

Nagrada časopisa „Scena“ za najbolju predstavu odigranu na pozorišnim scenama u Srbiji u 2023. godini, koja je pripala drami „Očevi i oci“, uručena je 3. marta na Velikoj sceni.

Na prigodnoj svečanosti održanoj posle izvođenja tog komada, po romanu Slobodana Selenića, u dramatizaciji Kate Đarmati i režiji Veljka Mićunovića, priznanje je, nakon što ga je preuzeo iz ruku glavnog i odgovornog urednika „Scene“ Miloša Latinovića, predao upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić.

U ime glumačkog ansambla, nagradu koja se prvi put dodeljuje nakon pauze od dve decenije, primili su prvakinja Narodnog pozorišta Vanja Ejdus i glumac Nikola Rakočević.

U kratkom obraćanju, gospodin Latinović je podsetio da je u anketi, koju su u januaru ove godine zajednički organizovali „Scena“, čiji je izdavač Sterijino pozorje iz Novog Sada, i Udruženje pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije, učestvovalo deset teatarskih poslenika od kojih su šestoro svoj glas dali predstavi „Očevi i oci“. 

„Čestitam umetničkom timu, ansamblu i producentu Narodnom pozorištu na nagradi. Nadam se da će ova predstava biti dugovečna i da ćete vi koji ste je večeras gledali ponovo uživati u njoj i da ćete svoje utiske preneti budućoj publici. Mnogo mi je drago da su „Očevi i oci“ proglašeni za najbolju predstavu u prošloj godini. Želim vam svima uspešan dalji rad sa ovom predstavom, kao i na drugim projektima“, poručio je Miloš Latinović.