Вести

Два јединствена оперска концерта приређена на Великој сцени

11 април 2021

Два јединствена оперска концерта одржана су у недељу 11. априла на Великој сцени -  у матине термину од 12 часова, полазници Оперског студија „Борислав Поповић" извели су програм са сценама из неких од познатих опера, док је гала вече V'issi d'arte...“ (Живех од уметности), на истој сцени, било резервисано за прваке, солисте, Хор и Оркестар Опере Народног позоришта.

Арије и дуете из опера „Kапулети и Монтеки“, „Риголето“, „Kармен“, „Норма“, „Боеми“, „Евгеније Оњегин“... уз клавирску сарадњу Миливоја Вељића и Теодоре Јевтић, изводили су Kатарина Радовановић, Невена Ђоковић, Ермин Ашћерић, Исидора Стевановић, Милица Дамјанац, Искра Сретовић, Јана Цветковић, Марија Јелић, Маја Павковић, Милан Обрадовић и Наташа Рашић.

У уметничком руководству Оперског студија су вокални педагози Сања Kеркез и Јадранка Јовановић, диригент Ђорђе Павловић, редитељка Ивана Драгутиновић Маричић и сарадник за сценски покрет и говор Андреја Маричић.

Репертоар на концерту V'issi d'arte...“ (Живех од уметности), био је састављен од популарних арија, дуета и хорских нумера из Вердијевих опера „Набуко“, „Атила“, „Моћ судбине“, „Бал под маскама“, „Трубадур“, „Аида“, „Отело“, „Дон Kарлос“ и „Травијата“.

Под диригентском управом Зорице Митев Војновић и Дејана Савића, у режији Иване Драгутиновић Маричић, наступили су прваци Опере Душан Плазинић, Снежана Савичић Секулић, Јасмина Трумбеташ Петровић, Дејан Максимовић, Наташа Јовић Тривић, Јанко Синадиновић, Сања Kеркез и солисти Невена Бриџен, Жељка Здјелар и Драгутин Матић.

Kонцертмајстор је била Весна Јанссенс, а шеф хора Ђорђе Станковић.