Vesti

Dva jedinstvena operska koncerta priređena na Velikoj sceni

11 april 2021

Dva jedinstvena operska koncerta održana su u nedelju 11. aprila na Velikoj sceni -  u matine terminu od 12 časova, polaznici Operskog studija „Borislav Popović" izveli su program sa scenama iz nekih od poznatih opera, dok je gala veče V'issi d'arte...“ (Živeh od umetnosti), na istoj sceni, bilo rezervisano za prvake, soliste, Hor i Orkestar Opere Narodnog pozorišta.

Arije i duete iz opera „Kapuleti i Monteki“, „Rigoleto“, „Karmen“, „Norma“, „Boemi“, „Evgenije Onjegin“... uz klavirsku saradnju Milivoja Veljića i Teodore Jevtić, izvodili su Katarina Radovanović, Nevena Đoković, Ermin Ašćerić, Isidora Stevanović, Milica Damjanac, Iskra Sretović, Jana Cvetković, Marija Jelić, Maja Pavković, Milan Obradović i Nataša Rašić.

U umetničkom rukovodstvu Operskog studija su vokalni pedagozi Sanja Kerkez i Jadranka Jovanović, dirigent Đorđe Pavlović, rediteljka Ivana Dragutinović Maričić i saradnik za scenski pokret i govor Andreja Maričić.

Repertoar na koncertu V'issi d'arte...“ (Živeh od umetnosti), bio je sastavljen od popularnih arija, dueta i horskih numera iz Verdijevih opera „Nabuko“, „Atila“, „Moć sudbine“, „Bal pod maskama“, „Trubadur“, „Aida“, „Otelo“, „Don Karlos“ i „Travijata“.

Pod dirigentskom upravom Zorice Mitev Vojnović i Dejana Savića, u režiji Ivane Dragutinović Maričić, nastupili su prvaci Opere Dušan Plazinić, Snežana Savičić Sekulić, Jasmina Trumbetaš Petrović, Dejan Maksimović, Nataša Jović Trivić, Janko Sinadinović, Sanja Kerkez i solisti Nevena Bridžen, Željka Zdjelar i Dragutin Matić.

Koncertmajstor je bila Vesna Janssens, a šef hora Đorđe Stanković.