Vesti

U ŠOPING CENTRU „UŠĆE“ ODRŽAN PRVI CIKLUS „OPERSKA RADIONICA“

28 oktobar 2014

U okviru novog projekta Narodnog pozorišta (NP) u Beogradu „Opera u škole“, u utorak 28. oktobra u Parku zabave “Space”, koji se nalazi u Šoping centru „Ušće“, održan je prvi ciklus pod nazivom „Operska radionica“.
U programu su učestvovali maestra i v.d. direktora Opere NP Ana Zorana Brajović, trubač Srđan Đaković, violončelistkinja Elizabeta Varga i sopran Tatjana Mitić.
Brojnim mališanima predškolskog uzrasta, oni su, svako iz svog ugla, na jedan veoma zanimljiv i njihovim godinama prijemčiv način, pokušali da približe opersku umetnost.
Tom prilikom, Đaković i Varga pričali su i neke osnovne stvari o instrumentima na kojima sviraju, Brajović ih je uvodila u male tajne dirigovanja, a Mitić pevanja.
Takođe, Đaković je odsvirao osnovna temu iz popularne britanske TV serije "Mapet šou", kao i instrumentale iz crtanih filmova za decu "Štrumpfovi" i "Pera Detlić".
Varga se predstavila valcerom iz "Uspavane lepotice", a sopran Mitić je na srpskom jeziku izvela ariju Berte iz Rosinijeve opere "Seviljski berberin".
Ciklus je realizovan u saradnji sa Parkom zabave “Space”, a naredni je planiran tokom novembra, u istom prostoru.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE