Vesti

KONCERTOM SOLISTA I ORKESTRA NARODNOG POZORIŠTA OTVOREN „ČAROBNI GRAD“ U ŠOPING CENTRU „UŠĆE“

1 decembar 2015

Koncertom solista i Orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i članova Dečijeg hora “Horislavci”, u utorak 1. decembra otvoren je UŠĆE Čarobni grad.
U okviru programa, održanog u holu tog najvećeg šoping centra u Srbiji i regionu, solisti Dragoljub Bajić, Darko Đorđević, Mihailo Šljivić i Nataša Radovanović, pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović, izveli su poznate dečije pesme „Zemlja Dembelija“, „Padaju, padaju“, „Razbole se lisica“, „Zakleo se bumbar“...
Oduševljeni gledaoci ("od 7 do 77 godina"), koji su se okupili u velikom broju, uživali su i u nastavku programa koji je bio rezervisan za obrade poznatih pop-rok kompozicija - „Tempera“ (Džiboni), „Kolačići“ (Marina Perazić), „Jedina“ (Zdravko Čolić),  „Hoću da znam“ (Partibrejkers), „Čudna šuma“ (YU grupa)... Uz pratnju Draška Jankovića na klavijaturama, izveli su ih članovi Dečijeg hora “Horislavci”.
Uoči početka koncerta, održan je mini karneval na kojem je učestvovalo 40 Deda Mrazova.
Svim posetiocima deljeni su vaučeri sa kojima će, uz popust od 50 %, moći da kupe ulaznice na blagajni Narodnog pozorišta za neke od predstava sa redovnog repertoara.
Nastup u „Ušću“ bio je odličan uvod u predstojeći veliki novogodišnji koncert pod nazivom „Sviramo za decu“ koji će biti održan 4. januara (20,00) na Velikoj sceni.
UŠĆE Čarobni grad traje do 15. januara, a pored zabavnog i edukativnog programa, biće realizovane i mnogobrojne humanitarne akcije.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE