Вести

Глумцу Бојану Кривокапићу уручена Награда „Петар Банићевић“

23 фебруар 2018

Наградa „Петар Банићевић“ за 2017 годину, за младог глумца који је исказао висок професионализам у раду и односу према Народном позоришту, уручена је 24. фебруара Бојану Кривокапићу.

Једногласном одлуком жирија, којим је председавао драматург Славко Милановић, а чланови су били глумица Сена Ђоровић и в.д. директора Драме Жељко Хубач, признање је добио за улогу Ђоке у представи „Сумњиво лице“ Бранислава Нушића, у режији Андраша Урбана.

Кривокапићу је награду уручила унука некадашњег првака Драме Народног позоришта у Београду Ива Банићевић.

У образложењу, прочитаном на свечаности, одржаној после извођења тог комада, оцењено је да Кривокапића краси осећање мере у игри, велики професионализам и тимски однос према колегама и ансамблу.

„Кривокапић већ неколико година има највећи број одиграних представа у сезони, а тренутно игра у 14. наслова на редовном репертоару Драме Народног позоришта, у делима Шекспира, Чехова, Гогоља, Стерије, Селимовића... Велики уметнички искорак Кривопкапић је показао у претходној сарадњи са редитељем Андрашом Урбаном у представи „Родољупци“ Ј.С. Поповића, у којој, како је критика истицала, смишљено дистанциран преживљава најстрашније догађаје и врхунским глумачким умећем дочарава низ комплексних стања без речи“, наводи се у образложењу и подсећа да је Кривокапић своје потенцијале наставио да унапређује играјући у вишеструко награђиваној представи „Иванов“, да би, потом, улогом Ђоке у представи „Сумњиво лице“, овај уметнички успон потврдио и заокружио на сценски јединствен и узбудљив начин.

„Раме уз раме са претходним добитницима, Игором Ђорђевићем, Ненадом Стојменовићем, Милошем Ђорђевићем, Надом Шаргин, Павлом Јеринићем и Сеном Ђоровић, глумац Бојан Кривокапић заслужује да понесе ову престижну награду и верујемо да ће у новим ролама достићи успех великог глумца Петра Банићевиће, чије име носи ова престижна Награда Националног театра“, додаје се у образложењу жирија које је прочитао Жељко Хубач..
М.Б.

 

Галерија