Вести

ИЗВОЂЕЊЕМ ДОНИЦЕТИЈЕВЕ ОПЕРЕ "ЛУЧИЈА ОД ЛАМЕРМУРА" 1. ОКТОБРА ПОЧИЊЕ 147. СЕЗОНА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ

22 септембар 2015

Извођењем опере славног италијанског композитора Гаетана Доницетија "Лучија од Ламермура" са сопраном Снежаном Савичић Секулић у насловној улози, у четвртак 1. октобра (19,30) на Великој сцени, биће отворена 147. сезона Народног позоришта у Београду.
Под диригентском управом Зорице Митев Војновић наступиће и Владимир Андрић (Енрико), Дејан Максимовић (Едгардо), Дарко Ђорђевић (Артуро), Вук Матић (Рајмондо), Љубица Вранеш (Алиса) и Игор Матвејев (Нормано).
У представи учествују Оркестар и Хор Опере Народног позоришта у Београду, као и чланови Дечјег хора „Хориславци“.
Трагична опера у три чина „Лучија од Ламермура“, за коју је либрето према роману Валтера Скота, написао Салваторе Камарано, премијерно је изведена 29. маја 2010. године у режији госта из Енглеске Џона Рамстера. (асистент Александар Николић).
Сценографију је урадио Борис Максимовић, костиме је креирала Марина Вукасовић Меденица, а за видео продукцију био је задужен Петар Антоновић.
Радња опере, која се према либрету догађа око 1700. године, у овој поставци смештена је у 1930. годину, у време великих промена у Шкотској, нарочито по питању положаја жена.
М.Б.