Vesti

IZVOĐENjEM DONICETIJEVE OPERE "LUČIJA OD LAMERMURA" 1. OKTOBRA POČINjE 147. SEZONA NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU

22 septembar 2015

Izvođenjem opere slavnog italijanskog kompozitora Gaetana Donicetija "Lučija od Lamermura" sa sopranom Snežanom Savičić Sekulić u naslovnoj ulozi, u četvrtak 1. oktobra (19,30) na Velikoj sceni, biće otvorena 147. sezona Narodnog pozorišta u Beogradu.
Pod dirigentskom upravom Zorice Mitev Vojnović nastupiće i Vladimir Andrić (Enriko), Dejan Maksimović (Edgardo), Darko Đorđević (Arturo), Vuk Matić (Rajmondo), Ljubica Vraneš (Alisa) i Igor Matvejev (Normano).
U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i članovi Dečjeg hora „Horislavci“.
Tragična opera u tri čina „Lučija od Lamermura“, za koju je libreto prema romanu Valtera Skota, napisao Salvatore Kamarano, premijerno je izvedena 29. maja 2010. godine u režiji gosta iz Engleske Džona Ramstera. (asistent Aleksandar Nikolić).
Scenografiju je uradio Boris Maksimović, kostime je kreirala Marina Vukasović Medenica, a za video produkciju bio je zadužen Petar Antonović.
Radnja opere, koja se prema libretu događa oko 1700. godine, u ovoj postavci smeštena je u 1930. godinu, u vreme velikih promena u Škotskoj, naročito po pitanju položaja žena.
M.B.