Вести

Јан Фабр стигао у Београд, управница Ивана Вујић разговарала са славним уметником о сарадњи на будућим пројектима

20 фебруар 2020

Чувени позоришни редитељ, сценариста, кореограф, сценограф и ликовни уметник, Белгијанац Јан Фабр стигао је у Београд где га у суботу 22. фебруара на Сцени "Раша Плаовић" (20,00) очекује премијера његовог ауторског пројекта „Ноћни писац" у извођењу првака Драме Народног позоришта Слободана Бештића.

Током дана, славног уметника и драматуршкињу Мије Мартенс угостила је управница Народног позоришта Ивана Вујић и том приликом, између осталог, вођени су разговори о сарадњи на будућим пројектима.

Након тога, Фабр је заједно са Бештићем одржао још једну пробу представе која се ради према трећем делу његове трилогије „Ноћни дневник".

Иначе, ово је наставак проба које су до пре неколико дана интензивно биле одржаване у Фабровој компанији „Траблејн" у Белгији.

„Ноћни писац" је визионарска и разоружавајућа химна субверзивном и интригантном уметнику Јану Фабру. 

Публика ће у представи чути мисли везане за дневне активности, обиље неодољивих идеја и амбициозних пројеката, као и о ноћном бивствовању, када се креативност стапа са бесом и промишљањем о животу, љубави и сексуалном аспекту телесне енергије. 

Представа „Ноћни писац“, коју Народно позориште у Београду припрема у сарадњи са Kултурним центром Београда, Народним музејом и Компанијом „Трaблејн" из Антверпена, биће на редовном репертоару Сцене „Раша Плаовић“ и после премијерног извођења. 
М.Б. 

 

Галерија