Vesti

Jan Fabr stigao u Beograd, upravnica Ivana Vujić razgovarala sa slavnim umetnikom o saradnji na budućim projektima

20 februar 2020

Čuveni pozorišni reditelj, scenarista, koreograf, scenograf i likovni umetnik, Belgijanac Jan Fabr stigao je u Beograd gde ga u subotu 22. februara na Sceni "Raša Plaović" (20,00) očekuje premijera njegovog autorskog projekta „Noćni pisac" u izvođenju prvaka Drame Narodnog pozorišta Slobodana Beštića.

Tokom dana, slavnog umetnika i dramaturškinju Mije Martens ugostila je upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić i tom prilikom, između ostalog, vođeni su razgovori o saradnji na budućim projektima.

Nakon toga, Fabr je zajedno sa Beštićem održao još jednu probu predstave koja se radi prema trećem delu njegove trilogije „Noćni dnevnik".

Inače, ovo je nastavak proba koje su do pre nekoliko dana intenzivno bile održavane u Fabrovoj kompaniji „Trablejn" u Belgiji.

„Noćni pisac" je vizionarska i razoružavajuća himna subverzivnom i intrigantnom umetniku Janu Fabru. 

Publika će u predstavi čuti misli vezane za dnevne aktivnosti, obilje neodoljivih ideja i ambicioznih projekata, kao i o noćnom bivstvovanju, kada se kreativnost stapa sa besom i promišljanjem o životu, ljubavi i seksualnom aspektu telesne energije. 

Predstava „Noćni pisac“, koju Narodno pozorište u Beogradu priprema u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, Narodnim muzejom i Kompanijom „Trablejn" iz Antverpena, biće na redovnom repertoaru Scene „Raša Plaović“ i posle premijernog izvođenja. 
M.B. 

 

Galerija