Vesti

Narodno pozorište potpisalo Protokol o dugoročnoj saradnji sa Knjaževsko-srpskim teatrom „Joakim Vujić“ iz Kragujevca i Šabačkim pozorištem

12 april 2021

Narodno pozorište u Beogradu u cilju razvoja pozorišnog života i pozorišne umetnosti, ne zanemarujući značaj tradicionalne domaće kulturne baštine, potpisalo je Protokol o dugoročnoj saradnji sa najstarijim srpskim pozorištem - Knjaževsko-srpskim teatrom „Joakim Vujić“ iz Kragujevca, kao i Šabačkim pozorištem, teatrom sa dugom i bogatom tradicijom.

Pomenute sporazume, upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac potpisala je sa direktorom Knjaževsko-srpskog teatra „Joakim Vujić“ iz Kragujevca Mladenom Kneževićem i sa v.d. direktora Šabačkog pozorišta Vladimirom Vasilićem.

Protokolom je predviđeno da potpisnici sporazuma prošire i unaprede umetničku saradnju na osnovu zajedničkih interesa sa dubokim uverenjem da će na taj način biti omogućeni najbolji mogući uslovi za pozorišnu i umetničku saradnju.

Učesnici Protokola su saglasni da u okviru svojih mogućnosti obezbede recipročna gostovanja, da pokušaju da učestvuju u zajedničkim produkcijama predstava, razmeni autora, umetnika i drugih stručnjaka, kao i u svim drugim oblicima saradnje u pozorištu koji su od interesa za potpisnike sporazuma.