Vesti

POTPISAN PROTOKOL O DUGOROČNOJ UMETNIČKOJ I POSLOVNO-TEHNIČKOJ SARADNjI NARODNOG POZORIŠTA U BEOGRADU I SNP-a IZ NOVOG SADA

22 novembar 2016

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić i v.d. upravnika Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Zoran Đerić, u prisustvu ministra kulture i informisanja Republike Srbije Vladana Vukosavljevića, potpisali su u utorak 22. novembra Protokol o dugoročnoj umetničkoj i poslovno-tehničkoj saradnji dve Kuće.
Na svečanosti, održanoj u Muzeju Narodnog pozorišta, rečeno je da je do potpisivanja ovog dokumenta došlo zahvaljujući zajedničkoj želji da se unaprede i prošire umetnička i poslovno-tehnička saradnja, na osnovama zajedničkog interesa i sa dubokim uverenjem da će on omogućiti najbolje moguće osnove i uslove za međusobnu saradnju, kao i da će na taj način biti unapređena kulturna politika Republike Srbije.
Dva nacionalna teatra saglasna su da se obezbede recipročna gostovanja na svojim  scenama u Beogradu i Novom Sadu, kao i da učestvuju u zajedničkim produkcijama svojih umetničkih ansambala – Drame, Opere i Baleta, razmeni autora, umetnika i drugih saradnika, kao i u svim drugim oblicima saradnje u obostranom interesu.
Potpisivanju Protokola prisustvovali su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić, kao i i predsednici UO Narodnog pozorišta i SNP-a Aleksandar Gatalica i Selimir Radulović.
M.B.