Vesti

POTPISAN PROTOKOL O SARADNjI SA TURISTIČKOM ORGANIZACIJOM BEOGRADA

1 jun 2011

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu i vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Beograda (TOB) Dejan Veselinov potpisali su 1. juna Protokol o saradnji.

Na ceremoniji, održanoj u Muzeju Narodnog pozorišta, direktorka marketinga Nacionalnog teatra Ljiljana Mihajlović Lazić objasnila je da se protokol potpisuje zbog postizanja zajedničkih poslovnih interesa, a sve u cilju promovisanja kulturnih vrednosti u Beogradu.
Đurović je istakao da je potpisivanje protokola sa TOB samo jedan u nizu važnijih sporazuma koje je Narodno pozorište u prethodnom periodu potpisalo sa više značajnih institucija u Beogradu i Srbiji.
Govoreći o „dodirnim tačkama“ između Nacionalnog teatra i TOB – a, on je ukazao na zvaničan statistički podatak prema kojem više od pola miliona turista, od kojih najveći broj pripada strancima, godišnje poseti Beograd i Srbiju.
- Uveren sam da Narodno pozorište, kao centralna institucija kulture u Srbiji i regionu, sa svojom dugom tradicijom, kao spomenik kulture i naravno repertoarom ima šta da ponudi ne samo domaćim, već i stranim turistima. Upravo zbog toga, od ove, tekuće, sezone, po prvi put u istoriji naše Kuće, objavili smo repertoar Opere i Baleta za godinu dana, kako bi i na taj način poboljšali turističku ponudu Beograda – rekao je Đurović i dodao da će potpisani sporazum biti veoma koristan kako za Nacionalni teatar, tako i za TOB.
Napominjući da Narodno pozorište i TOB sarađuju odavno i da se nisu „upoznali juče“, Veselinov je istakao da potpisani protokol predstavlja zajedničku želju da se na jedan „svečan i lep način prikaže ono šta ćemo to zajednički raditi“.
On je ukazao da nijedna inostrana prezentacija TOB – a o srpskoj prestonici ne može da prođe bez Narodnog pozorišta i istakao da je „prvi, drugi ili treći slajd uvek rezervisan za reprezentativno zdanje Nacionalnog teatra“.
- Nama je veoma značajno da imamo dobru saradnju sa Narodnim pozorištem, jer na taj način dobijamo pojačan kvalitet kulturne ponude u našem glavnom gradu. Ta ponuda je za nas veoma važna i nju uvek potenciramo – kazao je Veselinov i najavio da će TOB ubuduće u okviru svojih aktivnosti, na informativno – propagandnim materijalima i zvaničnom veb sajtu, promovisati sadržaje Nacionalnog teatra.
Veselinov je kazao da će TOB u nedelju 5. juna u 12 časova u Topčiderskom parku organizovati kulturno – zabavni program „Pod krošnjama Topčiderskog platana“ u kojem će, između ostalih, nastupiti solisti Opere Dragoljub Bajić i Nebojša Babić i pijanistkinja Nevena Živković.
M.B.