Vesti

POTPISAN PROTOKOL O SARADNjI U PROJEKTU FOTO-MONOGRAFIJA NARODNOG POZORIŠTA

24 jun 2011

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović i predsednik Akademije umetnosti u Beogradu Dušan Đoković potpisali su u petak 24. juna Protokol o saradnji u projektu Foto-monografija Narodnog pozorišta.

Autor ovog donatorskog projekta biće fotograf i kreativni direktor Akademije umetnosti u Beogradu Dina Jonsen kojoj će, u svojstvu ko-kreativnog direktora projekta, pomagati profesor Milan Radovanović.
Đurović je kazao da je planirano da monografija bude promovisana 22. novembra za Dan Narodnog pozorišta i istakao da će Kuća na razne načine pomoći da njen kvalitet bude na najvišem mogućem nivou.
On je dodao da Dina Jonsen, kao autorka, ima diskreciono pravo u pogledu izbora umetnika koji će biti zastupljeni u monografiji.
Gospođa Jonsen je izjavila da je veoma srećna što joj se ukazala mogućnost da sarađuje sa Narodnom pozorištem koje je, prema njenim rečima, najznačajnija teatarska institucija u Srbiji.
Ona je istakla da cilj ovog projekta nije samo prezentacija Narodnog pozorišta u Beogradu, već i pokušaj da se uspostavi „jedna bliska veza poslovnog sveta i sveta umetnosti“.
Prema potpisanom protokolu, dogovoreno je da Akademija umetnosti besplatno ustupi Narodnom pozorištu 1200 primeraka foto-monografije.
M.B.