Vesti

Solista Opere Narodnog pozorišta Mihailo Šljivić pevao u Đenovi, u Verdijevom „Rigoletu“, sa slavnim baritonom Nučijem

10 januar 2018

Solista Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Mihailo Šljivić gostovao je nedavno s velikim uspehom u Verdijevom „Rigoletu“, koji je pod dirigentskom upravom Dorijana Vilsona, u režiji čuvenog baritona, devedesetčetvorogodišnjeg Rolanda Paneraija, izveden na sceni Teatra „Karlo Feliče“ u Đenovi.

Naš umetnik je nastupio u ulozi bandita Sparafučila, basovske uloge prvog faha, i na sva četiri izvođenja, 22, 23, 27. i 29. decembra dobio je zaslužene aplauze publike, ali i veoma pozitivne ocene od svojih kolega.

Reditelj Paneiri i Šljivićev kolega iz predstave, tumač naslovne uloge - slavni italijanski bariton Leo Nuči, koji i dalje, u 76. godini života, briljira na operskim scenama širom sveta, veoma pohvalno su se izrazili o njegovim nastupima i istakli da ima izuzetan glas.

Jedan od italijanskih operskih kritičara ocenio je da „Sparafučile Mihaila Šljivića karakteriše mekan, dubok i sonoran glas, dobra dikcija i impozantno scensko prisustvo“, dok je drugi primetio da Je nasuprot „slabe Madalene, Kamelije Kader, dominirao zvučni i silni Sparafučile Mihaila Šljivića“.

Na istoj sceni, naš umetnik je zimus i letos, takođe, sa velikim uspehom, gostovao u ulozi Pistola u "Falstafu" i  Timura u „Turandot“.

Tom prilikom, veliku ulogu oko njegovog angažmana odigrao je upravnik Narodnog pozorište Dejan Savić bez čijeg kontakta, prema Šljivićevim rečima, ništa ne bi bilo realizovano.
M.B.

Galerija