Vesti

Troje novih solista u Verdijevom „Falstafu“, 29. juna na zatvaranju operske sezone Narodnog pozorišta

28 jun 2023

„Falstaf“ komična opera Đuzepa Verdija zatvara opersku sezonu Narodnog pozorišta u Beogradu 29. juna na Velikoj sceni u 19.30 časova.

Pod dirigentskom upravom Bojana Suđića, u režiji Nebojše Bradića, nastupiće troje novih solista - Vuk Matić u ulozi Pistola, Stefan Živanović u ulozi Bardolfa, a u ulozi Mis Alis Ford nakon 12 godina na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu nastupiće Katarina Jovanović.

„Veoma sam srećna što imam priliku da tumačim Alis Ford u novoj produkciji Verdijevog Falstafa. Dugo me nije bilo na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, pa je to dodatno uzbuđenje i zadovoljstvo. Uvek je poseban izazov igrati za domaću publiku, ne samo zato što sam bila direktorka Opere Narodnog pozorišta, kada smo napravili nekoliko sjajnih, umetnički vrednih predstava, već prvenstveno zbog toga što sam na sceni Narodnog debitovala u Travijati, Balu pod maskama, Figarovoj ženidbi i gostovala u „Faustu", „Evgeniju Onjeginu", „Trubaduru", „Don Đovaniju", naglašava Katarina Jovanović. 

Prema njenim rečima, pripreme „Falstafa" bile su veoma dinamične i izazovne, posebno zato što je imala priliku da ponovo sarađuje sa rediteljem Nebojšom Bradićem sa kojim je radila Belinijevu „Normu", kao i sa maestrom Bojanom Suđićem sa kojim je mnogo sarađivala, između ostalog i u Narodnom pozorištu, kada je bila Amelija u Verdijevom „Balu pod maskama". 

„Takođe, veoma se radujem što ponovo sarađujem sa nekim od sjajnih solista Narodnog pozorišta, među kojima ima mojih veoma uvaženih i dragih kolega, kao i sa Orkestrom i Horom nacionalnog teatra. Veliku zahvalnost dugujem i kolegama iz ostalih sektora Narodnog pozorišta koji učestvuju u ovoj produkciji", kaže Katarina Jovanović čiju biografiju možete pogledati OVDE.

Naslovnu rolu tumači Nebojša Babić, a u podeli su i Siniša Radin, Aleksandar Dojković, Vladimir Andrić, Vesna Đurković, Sanja Anastasia i Dragana Popović. 

U predstavi učestuju Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.

Galerija