Vesti

Uručena priznanja „Zlatni beočug“, među nagrađenima i Ivana Vujić, Mila Dragičević, Vjera Mujović, Lepomir Ivković i Krunislav Simić

28 mart 2019

Prestižno priznanje „Zlatni beočug“, koje dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Beograda, uručeno je dobitnicima 28. marta na Velikoj sceni, a među laureatima je i petoro umetnika iz Narodnog pozorišta – v.d. upravnice Ivana Vujić, prvakinja Baleta Mila Dragičević, glumci Lepomir Ivković i Vjera Mujović i solista i koreograf u penziji Krunislav Simić.

Umesto Ivane Vujić, koja je bila odsutna iz profesionalnih razloga, nagradu je primila njena saradnica Tamara Popović. 

Ove godine, za trajni doprinos kulturi Beograda, nagrađeno je još 20 stvaralaca, umetnika, naučnika, profesora, kulturnih poslenika, kao i predstavnika ustanova i organizacija.

„Zlatni beočug“, koji Kulturno prosvetna zajednica Beograda dodeljuje od 1970. godine, priznanje je za zaokružene duhovne vrednosti i dostignuća koja kontinuirano povezuju sve one koji omogućuju uspešniji duhovni život Beograda i Srbije. 

Tvorci nagrade su pesnik Vasko Popa, koji joj je i dao ime, slikar Radomir Stević Ras i istoričar umetnosti Jevta Jevtović.
M.B.

Galerija