Вести

Мецосопран Драгана Поповић гостовала у насловној улози у Росинијевој опери „Пепељуга“

1 јун 2018

Мецосопран Драгана Поповић гостовала је 1. јуна у насловној улози у опери Ђоакина Росинија „Пепељуга“, која је изведена на Великој сцени под диригентском управом Ане Зоране Брајовић,

Улоге су остварили и Марко Живковић (Дон Рамиро), Владимир Андрић (Дандини), Небојша Бабић (Дон Мањифико), Јана Јовановић (Клоринда), Наташа Рашић (Тизбе) и Свето Кастратовић (Алидоро).

У представи су учествовали Оркестар и Хор Опере Народног позоришта у Београду.

Концертмајстор је била Весна Јансенс, а шеф Хора Ђорђе Станковић.

Сценографију је урадио Миодраг Табачки, а костиме чувени италијански модни креатор и дизајнер Ренато Балестра.

Сценски покрет осмислио је Владимир Логунов.

Премијерна обнова одржана је недавно - 25. априла.

Драгана Поповић је дипломирала соло певање на ФМУ у Београду у класи проф. Николе Мијаиловића. Свој барокни репертоар усавршава са Маријаном Мијановић.

Сарађује са Народним позориштем у Београду, Београдском филхармонијом, Опером и театром Мадленианум као и са Новом београдском опером.

Учествовала је на фестивалима: БЕМУС, „Junge oper schloss, Weikersheim''-Немачка, „New wave”- Њујорк, Фестивал ране музике...

Посебно је запажена у улогама Розине и Анђелине у Росинијевим операма ''Севиљски берберин'' и Пепељуга'', потом у улогама Дона Елвире и Дорабеле у Моцартовим операма ''Дон Ђовани'' и „Тако чине све'' као и у улози Октавије у Монтевердијевој опери „Крунисање Попеје''.
М.Б.