Vesti

Mecosopran Dragana Popović gostovala u naslovnoj ulozi u Rosinijevoj operi „Pepeljuga“

1 jun 2018

Mecosopran Dragana Popović gostovala je 1. juna u naslovnoj ulozi u operi Đoakina Rosinija „Pepeljuga“, koja je izvedena na Velikoj sceni pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović,

Uloge su ostvarili i Marko Živković (Don Ramiro), Vladimir Andrić (Dandini), Nebojša Babić (Don Manjifiko), Jana Jovanović (Klorinda), Nataša Rašić (Tizbe) i Sveto Kastratović (Alidoro).

U predstavi su učestvovali Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Koncertmajstor je bila Vesna Jansens, a šef Hora Đorđe Stanković.

Scenografiju je uradio Miodrag Tabački, a kostime čuveni italijanski modni kreator i dizajner Renato Balestra.

Scenski pokret osmislio je Vladimir Logunov.

Premijerna obnova održana je nedavno - 25. aprila.

Dragana Popović je diplomirala solo pevanje na FMU u Beogradu u klasi prof. Nikole Mijailovića. Svoj barokni repertoar usavršava sa Marijanom Mijanović.

Sarađuje sa Narodnim pozorištem u Beogradu, Beogradskom filharmonijom, Operom i teatrom Madlenianum kao i sa Novom beogradskom operom.

Učestvovala je na festivalima: BEMUS, „Junge oper schloss, Weikersheim''-Nemačka, „New wave”- Njujork, Festival rane muzike...

Posebno je zapažena u ulogama Rozine i Anđeline u Rosinijevim operama ''Seviljski berberin'' i Pepeljuga'', potom u ulogama Dona Elvire i Dorabele u Mocartovim operama ''Don Đovani'' i „Tako čine sve'' kao i u ulozi Oktavije u Monteverdijevoj operi „Krunisanje Popeje''.
M.B.