Вести

На Летњој сцени „KvARt Walk“, одржан концерт „Опера у вашем крају“

12 септембар 2020

Kонцерт Опере Народног позоришта у Београду под називом „Опера у вашем крају“, одржан је 12. септембра на Летњој сцени „KvARt Walk“.

Љубитељи опере на пространом платоу иза зграде Галерије BW, који повезује старо језгро града са Сава променадом и представља идеалну локацију за културна и уметничка дешавања на отвореном, уживали су у врхунском уметничком догађају у извођењу солиста, пијаниста и чланова Оркестра Опере Народног позоришта у Београду.

У оквиру програма изведене су популарне арије и дуети из опера Ђакома Пучинија („Боеми“, „Тоска“, „Манон Леско“, „Ла Рондине“), Ђузепеа Вердија („Травијата“), Франческа Чилее („Арлезијанка“, „Адријана Лекуврер“), Kамија Сен-Санса („Самсон и Далила“) и Франца Лехара („Весела удовица“).

На репертоару су биле и познате композиције Руђера Леонкавала („Матината”), Винченца Ди Kјаре („La Spagnola”), Дарија Марианелија („Love letters“), Едуарда Ди Kапуе („Io te vurria“), Вила Лобоса („Сентиментална мелодија“) и Луиђија Ардитија („Il bacio“), као и  чувено дело Астора Пјацоле „Обливион“.

Концерт је завршен чувеном „Винском песмом“ из Вердијеве „Травијате“.

У режији Ане Григоровић, и уз клавирску пратњу Невене Живковић, Срђана Јараковића, Наде Матијевић и гостујућег пијанисте Укија Оваскаинена (професор на ФМУ), наступили су прваци Опере Јадранка Јовановић, Снежана Савичић Секулић, Дејан Максимовић и солисткиња Александра Стаменковић, те виолончелисткиња Оркестра Опере Ирина Скориков.

Kонцерт, одржан у складу са свим препорукама о придржавању епидемиолошких мера, су реализовали Опера и Техника Народног позоришта у Београду, Human District  и Belgrade Waterfront.