Vesti

Na Letnjoj sceni „KvARt Walk“, održan koncert „Opera u vašem kraju“

12 septembar 2020

Koncert Opere Narodnog pozorišta u Beogradu pod nazivom „Opera u vašem kraju“, održan je 12. septembra na Letnjoj sceni „KvARt Walk“.

Ljubitelji opere na prostranom platou iza zgrade Galerije BW, koji povezuje staro jezgro grada sa Sava promenadom i predstavlja idealnu lokaciju za kulturna i umetnička dešavanja na otvorenom, uživali su u vrhunskom umetničkom događaju u izvođenju solista, pijanista i članova Orkestra Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

U okviru programa izvedene su popularne arije i dueti iz opera Đakoma Pučinija („Boemi“, „Toska“, „Manon Lesko“, „La Rondine“), Đuzepea Verdija („Travijata“), Frančeska Čilee („Arlezijanka“, „Adrijana Lekuvrer“), Kamija Sen-Sansa („Samson i Dalila“) i Franca Lehara („Vesela udovica“).

Na repertoaru su bile i poznate kompozicije Ruđera Leonkavala („Matinata”), Vinčenca Di Kjare („La Spagnola”), Darija Marianelija („Love letters“), Eduarda Di Kapue („Io te vurria“), Vila Lobosa („Sentimentalna melodija“) i Luiđija Arditija („Il bacio“), kao i  čuveno delo Astora Pjacole „Oblivion“.

Koncert je završen čuvenom „Vinskom pesmom“ iz Verdijeve „Travijate“.

U režiji Ane Grigorović, i uz klavirsku pratnju Nevene Živković, Srđana Jarakovića, Nade Matijević i gostujućeg pijaniste Ukija Ovaskainena (profesor na FMU), nastupili su prvaci Opere Jadranka Jovanović, Snežana Savičić Sekulić, Dejan Maksimović i solistkinja Aleksandra Stamenković, te violončelistkinja Orkestra Opere Irina Skorikov.

Koncert, održan u skladu sa svim preporukama o pridržavanju epidemioloških mera, su realizovali Opera i Tehnika Narodnog pozorišta u Beogradu, Human District  i Belgrade Waterfront.